Renovatie bowlingbaan in volle gang

Algemeen
Pand bowlingbaan tijdens verbouwing
Pand bowlingbaan tijdens verbouwing

Aan de Hoofdstraat in Rolde ondergaat het terrein van het voormalige bowlingcentrum en een pizzeria een ingrijpende transformatie. De renovatiewerkzaamheden zijn momenteel in volle gang en beloven een nieuw hoofdstuk voor deze locatie.

Peter de Boer, projectleider van het renovatieproject, onthult dat het voormalige pand van de pizzeria plaats zal bieden aan een gloednieuw restaurant, met twee appartementen op de bovenverdieping. Het bowlingcentrum zal worden omgevormd tot drie woningen, waarmee de locatie een nieuw leven krijgt als residentieel en culinair centrum.

Het besluit om het bowlingcentrum te heropenen was uitgesloten vanwege de versleten staat van de bowlingbanen. "Alle banen waren tot op de draad versleten en functioneerden niet meer naar behoren," legt De Boer uit. "Volledige verwijdering was onvermijdelijk. Het was een aanzienlijke taak, gezien de banen zich onder het hele pand bevonden."

Een groot deel van het bestaande bowlingcentrum zal worden gesloopt en vervolgens herbouwd. Volgens de plannen van de projectleider zullen de drie gevels van de nieuwe woningen wat verder van de weg af komen te staan. Daarnaast ondergaat de serre van het toekomstige restaurant een make-over, terwijl het balkon zal worden verwijderd als onderdeel van de vernieuwingswerkzaamheden.

Heb je meer informatie over dit artikel, wil je foto's opsturen, of klopt er iets niet? Neem contact op met de redactie.