Plus in Rolde wordt Poiesz

Economie
Poiesz supermarkt
Poiesz supermarkt

Poiesz en Plus hebben een overeenkomst bereikt over de overname van een Plus-filiaal in Rolde, Drenthe. Deze stap markeert een gestage uitbreiding van Poiesz's marktdominantie en relevantie in Noord-Nederland. Het betreffende filiaal, voorheen een Coop die door het ondernemersechtpaar Barelds werd gerund, heeft recent een modernisering ondergaan en zal nu worden omgevormd tot een Poiesz-supermarkt. Hoewel veel van de bestaande infrastructuur zal worden behouden, zal de winkel worden aangepast aan de specifieke formule-elementen van Poiesz, waaronder een uitgebreid assortiment aan groente, een ambachtelijke bakkerij en slagerij, een borrelshop, een zelfscanplein, een servicekassa, en meer.

De uitbreiding van de Poiesz-formule wordt gevoed door het succes van het 100-jarig bestaan van het bedrijf en de bijbehorende omzetresultaten. De algemeen directeur, Piet Smit, benadrukt het belang van deze investeringen voor de toekomstige groei en continuïteit van het familiebedrijf. Hoewel de levering van het filiaal gepland staat voor eind maart, moeten er nog enkele zaken worden afgerond volgens Poiesz, wat de exacte openingsdatum naar eind april 2024 verschuift.

Rolde bedient ongeveer 2.000 huishoudens met twee supermarkten, waarvan er één eerder een Plus-filiaal was dat is overgestapt naar Albert Heijn. De toekomstige Poiesz-supermarkt zal een oppervlakte hebben van 650 m2, terwijl de Albert Heijn van ondernemer Chris Marinus een oppervlakte van 943 m2 beslaat. De concurrentie in de regio wordt verder versterkt door grotere supermarktketens in nabijgelegen plaatsen zoals Gieten, waar zowel een Jumbo als een Lidl te vinden zijn.

Ook gevonden op:

Foodpersonality.nl - Poiesz neemt Plus over in Rolde

Heb je meer informatie over dit artikel, wil je foto's opsturen, of klopt er iets niet? Neem contact op met de redactie.