Nieuwe Mantelzorgapp Gelanceerd voor Inwoners van Aa en Hunze

Algemeen
De mantelzorgapp van Valtes
De mantelzorgapp van Valtes

In een belangrijke stap voor de ondersteuning van mantelzorgers heeft de gemeente Aa en Hunze een nieuwe Mantelzorgapp geïntroduceerd. Wethouder Kiena ten Brink onthulde de app tijdens een bijeenkomst van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) in Gieterveen.

Mantelzorgers spelen een cruciale rol in de zorg voor hun naasten. In Nederland zijn er momenteel 5,5 miljoen mensen die mantelzorg verlenen, en dit aantal zal waarschijnlijk toenemen door de vergrijzing en de aanhoudende tekorten in de zorgsector. Het welzijn van deze mantelzorgers is van groot belang om te voorkomen dat zij overbelast raken.

De nieuwe Mantelzorgapp, ontwikkeld door Valtes in samenwerking met de gemeente Aa en Hunze, biedt een digitale oplossing om mantelzorgers te ondersteunen. De app fungeert als een persoonlijke assistent en biedt op maat gemaakte adviezen op basis van de specifieke zorgsituaties van de gebruikers. Daarnaast bevat de app betrouwbare artikelen en informatie over gratis bijeenkomsten die relevant zijn voor mantelzorgers in de regio.

De gemeente Aa en Hunze had al een Mantelzorg Steunpunt, maar met de introductie van de Mantelzorgapp wordt de ondersteuning verder uitgebreid en gedigitaliseerd. Deze app is gratis beschikbaar en kan worden gedownload via de website van Valtes: www.valtes.eu/mobile-download.

Met deze nieuwe digitale tool hoopt de gemeente Aa en Hunze mantelzorgers beter te kunnen ondersteunen, zodat zij hun belangrijke werk vol kunnen houden zonder zelf overbelast te raken.

Heb je meer informatie over dit artikel, wil je foto's opsturen, of klopt er iets niet? Neem contact op met de redactie.